Beautylust

maandag 27 februari 2012

DIY: Banana Honey Mask

Heej.
Sorry dat deze blogpost zo laat is, maar ik & Charlotte hadden weinig tijd gisteren om te bloggen. We moesten vandaag terug naar school en we moesten nog wat taken en dergelijke maken.

Nu dat het terug weer school is krijgen we weer toetsen, taken, ... Dus ik weet niet of we elke dag een blogpost kunnen maken. We zullen het proberen, maar we gaan zéker één keer om de 2 dagen bloggen. Sorry daarvoor, maar wij zijn natuurlijk ook geen full-time bloggers zoals Mascha van beautygloss.nl of Cynthia van misslipgloss.nl. Zo, dat wou ik even kwijt.

Vrijdagavond hadden Charlotte en ik (Gilles) voor het eerst samen een maskertje gemaakt. We zochten in onze keukenkasten naar bruikbare producten voor in ons maskertje. De volgende ingrediënten hebben we erin gezwierd:


  • 1 halve banaan (op de foto liggen er meer stukjes, maar we hadden die dus opgesmuld, hihi)
  • 1 halve citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 40 ml culinaire room (we hadden geen yoghurt :s)
  • 2 eetlepels maizena (met een bergje, als je begrijpt wat ik bedoel)

We hebben alles gemixt met een staafmixer in een maatbeker. Handig, want zo bespaar je een hele hoop afwas. We deden eerst de halve banaan in de maatbeker met de halve citroen. Bananen werken goed tégen puistjes en het maken je huid super zacht. Ook maken bananen je maskertje al wat dikker, zodat het er niet zou afdruppen. Citroenen helpt ook puistjes te verminderen & het exfolieert (een chiquer woord om gewoon te zeggen dat het de dode huidcellen verwijderd) je huid. Even mixen, en dan deden we er 2 eetlepels honing bij. Honing is één van de basisingrediënten voor een zelfgemaakt maskertje. Het is voor elk huidtype geschikt. Honing kalmeert, reinigt en verzacht je huid. Het maakt je poriën ook schoon. Ook is het heel handig, want het is een zeer plakkerig goedje, zo blijft het goed op je huid als het ware plakken. Je kan honing alleen ook prima als masker gebruiken! 

Wanneer we dit hadden gemixt, vonden we het nog veel te lopend. Dus gingen we op zoek naar ingrediënten die het 'papje' wat dikker maakten... 
Uiteindelijk hebben we er nog 2 eetlepels maizena & 40 ml culinaire room bij gedaan om het wat dikker te maken en het 'papje' te binden. Maizena werkt naar het schijnt ook tegen puistjes. We hebben room gebruikt, omdat we geen yoghurt hadden. Ik heb niets gevonden over eigenschappen voor je huid over culinaire room. Maar het heeft wel een bindende functie. 


Zo zag ons zelfgemaakt masker eruit. Een zacht gele vanille kleur. Het rook heerlijk & zo smaakte het ook! :D


Zo zag het masker er uit wanneer we het uitsmeerde. Een shiny maskertje. Het masker liep soms wel op je lippen, maar dat maakte voor ons niets uit. Wij likten het gewoon op, heerlijk :D


Na 15 minuutjes verwijderden we het maskertje. En mijn poriën (Gilles) waren kleiner geworden, wat ik heel goed vond! Onze huidjes voelde achteraf super zacht aan. Aan onze weinige puistjes hebben we niet zooo veel gemerkt. Niet echt een killer masker voor je puistjes dus, wel een masker om een lekker baby zacht huidje te krijgen en je wijde poriën te vernauwen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten